Overnachten

De keuze is enorm, van familie pension tot vijfsterrenhotel. Ook exclusieve onderkomens — kleine, maar verfijnde boetiekhotels bijvoorbeeld — zijn meestal goedkoper dan elders rond de Middellandse Zee.

De beddenboom: sinds het midden van de jaren 1980 wordt in de toeristische centra aan de zuidelijke kust hotel na hotel, vakantiedorp na vakantiedorp opgetrokken. Wie als gast waarde hecht aan een bepaalde garantie voor kwaliteit zoekt hotels en pensions die door het ministerie van toerisme zijn geregistreerd. Daarnaast zijn er ook onderkomens die door de Belediye, het lokale bestuur, geregistreerd zijn. Overigens zijn er onder de onderkomens, die zich niet zomaar op een lijst laten zetten, ook heel goede gelegenheden die niet willen voldoen aan de bepaalde kwaliteitscriteria. Voordeel van de vele vakantiecomplexen is het meestal uitstekende aanbod aan faciliteiten. Een nadeel is de vaak verregaande afsluiting van land en bevolking. En niet te vergeten: in de eenvoudige pensions weegt vaak de hartelijkheid bij ontvangst en verzorging op tegen de eenvoud van de inrichting en het ontbijt. Echte Turkse gastvrijheid? Het bestaat nog – vaak in de familiepensions, maar ook wel in de goed geleide grote hotels.

Onderhandelen

In principe is het in Turkije nog gebruikelijk om de kamer te mogen bekijken voor het boeken ter plaatse. Veel beddenburchten zetten de prijzen vaak een paar niveaus te hoog -dat is al snel te zien bij een blik in de kamer. Hoe hoger de prijzen des te groter de onderhandelingspositie – niet overal, maar wel vaak. Anders dan hier is het verschil tussen een een- en een tweepersoonskamer meestal heel gering – als stel krijgt u meer voor uw geld. Voor kinderen geldt vaak reductie. Meestal chic en niet zo goedkoop: de teller’, de boetiekhotels.

Kies voor het laagseizoen

Veel hotels verhogen tijdens het hoogseizoen de prijzen flink, hoewel deze periode door de hoge temperaturen niet erg aangenaam is. Wie voor een vakantie in het hoogseizoen een bepaald hotel heeft uitgezocht, kan beter al ruim van tevoren reserveren.

Het aanbod aan particuliere onderkomens bij een Turks gezin is vrij Lein. Waar Turken gasten willen ontvangen, doen ze dat meestal in een pension of een hotel. Het verblijf in een klein familiebedrijf kan vaak net zo aangenaam zijn als in een meersterrenhotel, vooral voor wie het persoonlijk contact met de bevolking van het land zoekt. Gebruikelijker zijn de vakantiewoningen en vakantiehuisjes. Vraag hiernaar bij het toeristenbureau.

Het ontbijt zit, afhankelijk van het hotel, wel of niet bij de prijs inbegrepen. Wie op zijn Turks ontbijt, begint de dag met kaas, olijven en komkommer, krijgt meestal ook een ei, honing en marmelade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *